Antal coronasmittade skenar i svenska fabriker

Antalet anmälningar om covid-19 har ökat de senaste 2 månaderna i svenska fabriker visar färska siffror från Arbetsmiljöverket.

Man tror att den brittiska mutationen av covid-19 ligger bakom den lavinartade utvecklingen, eftersom den är mycket mer smittsam. Fredrik Nilsson, vd för Isiflo, säger till Ekot att ”Balansen mellan att ha en säker arbetsplats och att hålla verksamheten igång är klurig”.

En säker arbetsplats är varje människa värd. Att en fabriksarbetare år 2021 inte ska vara säker på sin arbetsplats är inget annat än ett misslyckande. Corona har härjat på Isiflo sedan februari så det står klart och tydligt att prioriteten är att hålla produktionen igång – inte säkerheten för de som arbetar där.

Hanna Ater

Läs mer: Fler smittade på landets fabriker (Sveriges Radio) »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.