Coronastöd ger cheferna tjocka plånböcker

INRIKES Regeringens coronastöd omvandlas till feta bonusar i dagens Sverige, allt enligt en rapport i Aftonbladet – här berättas att vårdbolaget Attendo fick 133 miljoner i statligt coronastöd för att klara av arbetet under pandemin.

Nu visar det sig att bolagets toppchefer fått plocka nästan 5 miljoner i bonus, eftersom de anser sig ha klarat av vården så bra.

Samtidigt fick vårdpersonalen lägre genomsnittslön än förra året. Men detta till trots är medarbetare och kunder mer nöjda med bolaget i år än förra året, menar Attendo. Det ger poäng i en intern beräkningsskala som motsvarar reda pengar för höga vederbörande.

Det är ju synd att man inte hann med att fråga de som avled i corona på våra äldreboenden hur nöjda de var…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.