Skyddsombud sparkades – arbetsköparen skyller på covid 19-smitta

FACKLIGT Efter 15 år på samma arbetsplats fick Wojciech Miller, huvudskyddsombud på Gekås Ullared, sparken i februari i år.

I Aftonbladet kunde vi den 27/4 läsa att Miller hade smittats av covid-19, och testade sig så fort han kände symptom. Han lämnade också arbetsplatsen direkt därefter. Testet var positivt och hans arbetskamrater i städfirman Sodexo testades – men ingen av dem bar på viruset. När Miller tillfrisknade och kom tillbaka till jobbet hann han bara jobba i två dagar innan han fick sparken. Motiveringen var att han kunde ha smittat ”alla” med viruset.

Arbetsköparen påstår att Miller medvetet spridit coronasmitta, samtidigt som han själv inte hade en aning om att han bar på viruset innan han fick symptom och testades. Nu går Millers fall till centrala förhandlingar, vilket är hans sista hopp för att kunna försörja sig: blir man avskedad har man nämligen ingen rätt till a-kassa.

Det är väl en rimlig spekulation att arbetsköparen ville göra sig av med ett helt annat virus än covid-19 – nämligen facklig aktivitet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.