Den onödiga flyktingkrisen

INRIKES På hemsidan ”Den onödiga flyktingkrisen” kan man nu ta del av ett projekt som bland annat ska utmynna i en faktabok med titeln Den onödiga flyktingkrisen – rättssäkerheten, civilsamhället och flyktingarna 2015-2021.

En grupp författare som praktiskt engagerat sig i unga ensamkommande flyktingar och som kämpat för deras rättigheter politiskt och juridiskt står bakom de olika kapitlen. Dessa publiceras på hemsidan allt eftersom de blir klara, och här finns också mycket annat material att ta del av.

I texterna behandlas bland annat den rättsosäkra asylprocessen och konsekvenserna av den nya flyktingpolitiken – med ett växande skuggsamhälle, ungdomar i förfärande situationer och ökande självmord när hopplösheten griper om sig.

På hemsidan skriver författarna bland annat att ”flyktingkrisen” är ett ord som använts flitigt i debatten sedan 2015, men som sällan ges en mera precis innebörd. För dem som engagerar sig i civilsamhällets flyktingarbete handlar krisen både om flyktingarnas katastrofala läge och om deras egen kris, när de försöker hjälpa i ett samhälle med en skriande rättsosäkerhet och med en offentlig debatt som baseras på osanningar som aldrig ifrågasätts. Syftet är nu att föra fram fakta som konsekvent ignoreras i den offentliga debatten, men också att visa hur djupt vanliga människor engagerar sig. Gruppen av författare vill sätta fokus på hur samhällets åtgärder faktiskt har provocerat fram en kris, så att vi idag ser ett ökande antal papperslösa och slitna volontärer som förlorat tilliten till systemet.

För mer läsning, besök: onodigaflyktingkrisen.se »

En tanke på “Den onödiga flyktingkrisen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.