Nazistparti fjärde största parti på Cypern

Cypern gick till val den 30:e maj och resultatet blev att nazistiska partiet Nationella fronten (ELAM) blev fjärde största parti med 6,8 % av rösterna. ELAM dubblade sitt mandat i kongressen från 2 till 4.

Marxist-leninistiska AKEL backade något men fick 22,3 % och med det 15 mandat. ELAM är inte helt utan kontroverser – deras partiordförande Christos Christou bodde tidigare i Grekland och var medlem i den nu förbjudna nazistiska terrorsekten Gyllene gryning. Christos ska även ha nära band till den fängslade nazistledaren Nikos Michaloliakos, tidigare ledamot för Gyllene gryning.

Hanna Ater

Läs mer: Ökat stöd för högerextremt parti i Cypern (Expo) »

Läs mer: Cyprus election: far-right party linked to Greek neo-Nazis doubles vote share (The Guardian) »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.