Nya program och internationella hälsningar

INRIKES Partiets andra kongressdag har varit effektiv. Hittills har både ett miljöpolitiskt och ett kommunalpolitiskt program antagits. Dessutom har kongressen mottagit hälsningar från både våra norska och danska kamrater.

Efter intensiva diskussioner har partiets 38:e kongress antagit två nya program. När miljön står under ett allt större hot av kapitalismen så var kongressen enig om vikten av att ha ett miljöpolitiskt program. Det kommunalpolitiska programmet kommer leda till ett ännu tydligare agerande av kommunisterna i kommunalpolitiken. Båda programmen kommer presenteras efter en slutgiltig redigering.

Utöver programmen har vi fått ta emot två internationella hälsningar. Rikke Frydensbjerg från Kommunistiskt Parti i Danmark var först ut och därefter följde Runa Evensen från Norges Kommunistiska Parti. De betonade båda två de starka band som existerar mellan våra partier och det nära samarbete som vi är engagerade i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.