Morgan Johansson ljög i Sveriges Radio

Strax efter utredningsförslaget om marknadshyror för nyproducerade lägenheter som färdigställts efter 1 juli 2022 började det politiska spelet. Vänsterpartiet har tidigare hotat att fälla regeringen om S uppfyller sitt löfte till samarbetspartierna i januariavtalet om införandet av marknadshyror. Ett hot som upprepades.

Morgan Johansson sa som svar på V:s hot i Dagens Eko att det minsann skulle bli ”marknadshyror på riktigt” om Vänsterpartiet fäller regeringen och med det utlöser en regeringskris så att en högerregering tar vid – oavsett vilka som kan tänkas ingå i den. Men vare sig i gamla alliansen eller i den spekulerade brunalliansen bestående av SD, KD och M finns det underlag för en ”riktig” marknadshyra. I riksdagen är det bara M som vill gå längre än det förslag som nu ligger på bordet.

Att politiker ljuger är i sig ingen nyhet. Men Morgan Johanssons lögn är så genomskinlig att hans desperation fullkomligen rann ur högtalarna när han försvarade detta arbetarfientliga förslag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.