Socialdemokraterna och välfärden

INRIKES En arbetsgrupp inom Socialdemokraterna har lagt fram ett förslag på hur man kan stärka välfärden. Förslaget innehåller bland annat en så kallad ”miljonärsskatt”. Tanken är att den allra rikaste procenten i landet ska betala en extra skatt. Mer uppenbar dimridå får man leta efter.

När Stefan Löfven försvarar den nya skatten menar han att det är ett sätt för de rikaste att bidra till välfärden, förklarar han för TT. Han betonar också att detta inte är ett färdigt förslag, utan ska tjäna som ”inspiration” inför partiets kongress i höst.

Den som följt den socialdemokratiska politiken de senaste decennierna måste nästan läsa detta två gånger. Skulle Löfven och Socialdemokraterna vara intresserade av välfärden och av att beskatta de rika? Var det därför man avskaffade värnskatten?

Förslaget måste ses som ett försök att markera inför kongressen i höst. Löfven och hans kollegor måste markera åt både höger och vänster för att jämna vägen för att bli återvalda. Förslaget är inget annat än en dimridå. Det ska framställa Socialdemokraterna som ett parti för vanligt folk. Hade man dock varit intresserade av arbetarnas och vanliga människors situation hade man för länge sen slutat föra den politik man gör.

Läs mer: Socialdemokrater som skär guld med täljkniv (Riktpunkt) »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.