Högerextreme Fremskrittspartiet backade i norska valet

UTRIKES Fremskrittspartiet tappade 3,6 % i det norska valet till stortinget. De gick från 15,3 % till 11,7 %. Enligt Expo är detta en historiskt låg siffra för partiet som suttit i koalitionsregering med det norska högerpartiet Høyre.

Fremskrittspartiet hade redan innan valet dalande opinionssiffror och den tidigare partiledaren Siv Jensen hoppade av bara några månader före valet. Till ny partiledare valdes Sylvi Listhaug som avgick som justitieminister 2018 efter att ha fått stark kritik på grund av ett Facebook-inlägg, där Sylvi påstod att Arbeiderpartiet, de norska socialdemokraterna, brydde sig mer om terrorister än norska medborgare.

Hanna Ater

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.