Treårige Tim ska utvisas ensam till Nigeria

INRIKES Sveriges migrationspolitik slår nya rekord i avhumaniserad grymhet. Nu ska en liten pojke som levt hela sitt liv med en fosterfamilj i Sverige utvisas helt ensam till Nigeria.

Pojken föddes i Sverige och omhändertogs direkt efter födseln – det enda språk han kan är svenska och den enda familj han har i världen är sin fosterfamilj. Hans mor är olämplig som vårdnadshavande, hans far är okänd och ingen av hans släktingar i Nigeria har visat något intresse för att ta hand om honom. Men enligt Migrationsdomstolen har inte treåringen tillräckliga skyddsskäl för att få stanna.

Enligt FNs barnkonvention, som är lag i Sverige, borde man utreda vad som är bäst för barnet, men professor Louise Dane vid Asylrättscentrum påpekar att andra intressen kan prioriteras över barnets bästa – exempelvis reglerad invandring, vilket i detta fall hävdas av Migrationsverket. Och rättschefen Carl Bexelius på migrationsverket säger till DN att Barnkonventionen och principen om barnets bästa inte innebär en ny grund för att kunna bevilja uppehållstillstånd.

Familjen har fått hjälp av barnrättsföreningen Brinn för barnen, vars ordförande Jessica Ivarsson har en annan syn på saken, och påpekar att placerade barn enligt både Barnkonventionen och Europakonventionen har rätt att få skydd för sitt familjeliv med sitt familjehem, de ska inte behöva separeras från familjehemsföräldrar och -syskon i dessa familjer.

Att barnkonventionen bara är vackra ord i Sverige vet vi sedan förut, när barnfamiljer hotas med hemlöshet i skånska Burlöv.

Ekonomiska intressen och strukturell invandrarfientlighet trumfar allt i kapitalismens Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.