Matleverantörerna strejkar i Grekland

UTRIKES I Grekland påbörjar distributionsarbetare – alltså bland annat matleverantörer från restauranger och andra bud – en 24-timmarsstrejk fredagen den 24 september, rapporterar nyhetssajten 902.gr.

Detta beslutades i en facklig generalförsamling som hölls vid middagstid på onsdagen utanför kontoren för ”e-food” i Nya Heraklion, vilket var en upptrappning av deras militanta svar på arbetsgivarnas utpressning, något Riktpunkt tidigare rapporterat om. Liknande strejkbeslut för fredagen ​24 september fattades efter generalförsamlingar även i andra städer.

Uppropet till kamp har i många städer resulterat i möten, marscher och mobiliseringar. Många fackföreningar och organisationer har uttryckt och fortsätter att uttrycka solidaritet med den rättvisa kampen och arbetarnas krav. Även de turkiska distributionsarbetarna har mobiliserat för solidaritet med sina grekiska kamrater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.