Grekland: Nej till gig-jobb

UTRIKES E-food-leverantörerna i Grekland startar sina protester idag 20 september.

Den populära e-food-appen får över 200 000 beställningar för hemkörning i genomsnitt per dag. Under helgen sammankallades stormöten av fackföreningar för arbetare inom matleverans och andra kurirtjänster. De beslöt att ytterligare trappa upp sina protester mot den digitala plattformen e-food, som en reaktion på alla försök att förändra arbetsrelationerna.

Först ut med mobiliseringarna var fackföreningen SETEPE i Thessaloniki, som idag har annonserat strejk mellan 10.00 och 14.00 för e-food-leverantörer i Thessaloniki och näraliggande områden.

Två dagar senare, på onsdag 22 september, kommer det att hållas demonstrationer i Aten, där facket för arbetare inom turism och hotell i Aten och facket för motorcykelkurirer beslutade att gemensamt att starta en varningsstrejk mellan 12.00 och 16.00 samt genomföra en motorcykelkortege till e-foods huvudkontor.

Varningarna orsakades av ett meddelande som skickades förra veckan av Online Delivery, företaget bakom e-food-appen, till sina distributörer. Man informerade 115 av sina totalt 3 000 distributörer om att man inte hade för avsikt att förlänga deras tremånadersanställningsavtal och föreslog i stället att de skulle bli frilansare om de så önskade.

Incidenten orsakade tumult bland distributörerna, eftersom det uppfattades som ett första steg för att förändra arbetsförhållandena i grunden.

Panos

En tanke på “Grekland: Nej till gig-jobb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.