Syndikalisterna i konflikt med fotoföretag i Ystad

FACKLIGT Kaffebrus säljer det mesta som har med kameror och fotografering att göra. Från sitt lager i Ystad skickar de beställningar över hela Sverige. Utöver detta vägrar de att betala ut lön och sparkar anställda som tar kontakt med facket, enligt SAC-Syndikalisterna.

En av fackföreningens medlemmar har arbetat på företaget sedan 2020, dock utan att få ett anställningsavtal. Istället hävdar företaget att hon varit anställd som frilansande fotograf och försöker bevisa detta med falska fakturor. När den anställda tog kontakt med facket sparkades hon omgående och saknar lön för sex månader. 

Nu uppmanar SAC-Syndikalisterna till en bojkott av företaget tills dess de betalat ut de innestående lönerna.

Fackföreningen organiserar även en stor driftsektion på Zalandos lager i norra Stockholm, vilket Riktpunkt tidigare skrivit om. Även där sparkas fackligt aktiva arbetare när de blir obekväma för företaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.