Mikrochip i armen eller steril?

DEBATT Har du vaccinerat dig mot Covid-19 eller går du och känner obehag över alla konstigheter som sprids på sociala medier? Då är det dags för lite vetenskapligt tänk och sunt förnuft här!

Man kan bli implanterad med ett mikrochip sägs det, och sen är det kört – man blir en kapitalets och regeringens lilla robot och kan inte längre tänka själv, och dessutom ser dom hela tiden var man är. Låter inte så bra förstås, men kasta nu en blick på din dator, mobil och tvättmaskin, alla försedda med mikrochip av olika (små) storlekar. Gemensamt för dina manicker och deras chip är att de får energi nånstans ifrån och lagrar den i ett batteri för att funka. Så om du skulle få ett chip med din spruta måste nån med jämna mellanrum komma springande med både laddare och batteri för att köra igång det och kunna aktivera ditt robotbeteende, och det lär du ju märka. Och nej, det finns inte så yttepyttesmå batterier att du inte skulle se dem och kopplingen till energikällan (elkontakt, förbränningsmotor, stor laserstrålare eller ultraljudsapparat) skulle du nog också märka av.

Förresten känns det som om min dator redan vet precis vad jag kollar på och skickar det vidare till höga vederbörande och min telefon läcker ständigt om var jag befinner mig, samtidigt som övervakningskamerorna filmar mig lite varstans – känns som överkurs med ett mikrochip i armen, som dessutom skulle ha ett sjå med att pressa ut sin signal genom genom blod och fett.

Men kan man inte bli steril då i alla fall? En välavvägd mix av hormoner skulle man väl kunna blanda in i vaccinet. Jadå, det skulle man: en kvinna i fruktsam ålder skulle då vara ofruktsam några månader och en man skulle kunna tappa lusten ett tag: men sen måste förrådet ju fyllas på för att effekten ska fortsätta och ingen har hittills föreslagit boosterdoser för alla fertila var tredje månad. De vanliga bieffekterna av hormonintag skulle sprida sig som en löpeld i samhället (akne, aggressivitet, huvudvärk, viktökning och illamående exempelvis, beroende på hormonval) och våra finniga fejs skulle snart avslöja tilltaget.

Ja, då har vi biverkningarna kvar, och visst kan man få biverkningar. Jobbiga och svåra sådana till och med. Problemet är bara att det är exakt samma biverkningar som man får av sjukdomen, eftersom man ju använder ett oskadliggjort virus eller en virusdel i vaccinet. Och biverkningarna av sjukdomen (alltså sånt som är kvar efter att den akuta infektionen är över) är alltid värre än de från vaccinet. Narkolepsi lär man inte få, det var en biverkning till svininfluensa och därmed till dess vaccin. Så om du faller ihop och somnar när du läser detta beror det faktiskt på nåt annat.

Så nu är det slut på ursäkter, kamrater: bara att trava iväg till vaccinationsstället. Det finns andra roligare konspirationsteorier att ägna sig åt: för min del gillar jag tanken på att regeringen är utomjordingar. Kolla bara på Löfven och hand ödleansikte, han slår mikrochipen alla dagar.

Marina Weilguni

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.