Solidaritet med alla offer för fascisternas terror i Grekland

PARTIET I Thessaloniki har flera angrepp riktats mot kommunister och anti-fascister den senaste veckan. För några dagar sedan riktades attacker mot anti-fascister vid en skola i staden och i söndags riktades en attack mot grekiska kommunister som delade flygblad. De femton fascister som angrep var beväpnade med allt ifrån kedjor till knivar. Minst tre kommunister skadades i angreppet.

Representanten för kommunistpartiet KKE i Thessalonikis kommunala församling påpekade också att fascisterna tillåtits verka i området under flera dagars tid och att polisen sett mellan fingrarna med detta.

Greklands kommunister har gått ut med krav på att polisen ska agera mot fascisterna men man är noga med att påpeka att fascismen måste isoleras av folket och mobiliserar för detta.

Kommunisterna i Sverige står bakom våra grekiska kamrater och vi uttrycker vår fulla solidaritet. Fascismen kan i slutändan bara besegras av ett kämpande folk. Vi står sida vid sida med de grekiska kommunisterna som står i frontlinjen i kampen mot fascismen.

Bara folket kan rädda folket!

Sveriges Kommunistiska Parti
Arbetsutskottet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.