Protester mot ”hälsoschema” i Gävle

INRIKES I Gävle protesterade den 21 februari ett antal vård- och omsorgsanställda och demonstrerade utanför Välfärd Gävles lokaler.

Personalen har nämligen inte fått ett särskilt hälsosamt hälsoschema, istället sätter det ökad press på de anställda. Arbetspassen kommer tätare och återhämtningen blir sämre fastän veckoarbetstiden blir kortare. Schemaändringen grundar sig på en överenskommelse mellan facket och arbetsgivaren där man inte efterfrågat personalens krav och behov. Under protesterna har man hittills samlat in över tusen namnunderskrifter och de anställda är beredda på att fortsätta kampen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.