Nej tilll NATO manifesterade i Göteborg

INRIKES Nätverket Nej till NATO i Göteborg hade torgmöte onsdagen 11 maj på Gustav Adolfs Torg, under parollen Nej till krig – nej till NATO.

Polisen räknade till 150 deltagare, men mötesarrangörerna själva räknade in 250 personer. Talare var Tomas Magnusson från Svenska Freds, Karin Utas från Fredsam samt Berndt Sandberg och Katja Alheden från Nätverket Nej till NATO. När Göteborgsposten intervjuade deltagare i manifestationen tog en del upp den traditionella svenska alliansfriheten, medan andra lyfte den ökade faran att bli indragen i ett krig som ett NATO-medlemskap utgör, och även risken för ett kärnvapenkrig. Bland manifestationens deltagare betonades det också att ett fördömande av kriget i Ukraina inte betyder att man måste ställa sig på NATO:s sida.

SKP var givetvis där tillsammans med kamrater från Iran och Irak. Kampen fortsätter mot svenskt medlemskap i NATO, för fred och socialism!

Nästa större arrangemang är en demonstration den 22 maj som kl 15.00 utgår från Gustav Adolf Torg. Initiativtagare är Fredskommittén i Göteborg.

En tanke på “Nej tilll NATO manifesterade i Göteborg

  1. Jag är mkt glad att det finns människor i Sverige som är emot NATO. Synd att jag inte visste om demonstrationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.