Journalisten Shireen Abu Akleh skjuten till döds

UTRIKES I onsdags, 2022-05-11, blev den framstående palestinska journalisten Shireen Abu Akleh mördad av Israels militär när hon rapporterade från en räd som genomfördes av Israel i ett flyktingläger i Jenin på den av Israel ockuperade Västbanken.

Hon hade all skyddsutrustning på sig och bar en skylt på både bröst och ryggen som sa att hon var en journalist och att hon var från pressen. När en annan palestinsk journalist försökte hjälpa henne blev han skjuten i ryggen. Shireen Abu Akleh har arbetat för Al Jazeera i tjugofem år. Hon blev 51 år gammal.

Sveriges Kommunistiska Parti fördömer mordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.