KKE organiserade möte mot NATO i Stockholm – hälsning från SKP

PARTIET I söndags organiserades ett möte av Greklands Kommunistiska Parti (KKE) mot NATO i Stockholm. Talade gjorde en av partiets EU-parlamentariker och även SKPs ordförande Andreas Sörensen.

Lefteris Nikolaou-Alavanos är sedan 2019 en av de grekiska kommunisternas två representanter i EU-parlamentet. Igår var han inbjuden att tala på ett möte som de grekiska kommunisterna i Sverige anordnade om NATO. Till detta möte bjöds även en delegation från Sveriges Kommunistiska Parti in och partiets ordförande Andreas Sörensen framförde en hälsning.

I sin hälsning kommenterade han det senaste halvårets händelser och hur de har visat de svagheter och brister som finns inom den kommunistiska rörelsen. Händelserna i Kazakstan och i Ukraina har fått alltför många partier att ställa sig på imperialismens sida och bli till redskap för sin egen eller någon annan borgerlighet.

Så är dock inte fallet med KKE, som förmår staka ut en revolutionär väg mot socialismen för sitt folk, menade Sörensen. Det är också härifrån som de djupa banden mellan partierna kommer – båda står på rätt sida av historien och delar såväl analys som ideologi.

Mötet avhölls i den grekiska kulturföreningens lokaler i norra Stockholm och efter ett intressant tal av Nikolaou-Alavanos inleddes intressanta och kamratliga diskussioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.