Sverige och Turkiet överens om svenskt NATO-medlemskap

INRIKES Hindren för Sveriges och Finlands inträde i NATO har nu undanröjts heter det, och Turkiet anser sig nöjt med den nya överenskommelsen i tio punkter som undertecknats i Madrid igår.

En av de viktigaste punkterna där Sverige gör eftergifter är att man inte ska stödja YPG – det vill säga allt stöd och solidaritet med den kurdiska utbrytarstaten i Syrien (känd som Rojava) är förbjuden om stödet hotar Turkiet, liksom stöd till Gülenrörelsen. Turkiet terroristklassar YPG, som Sverige alltså hittills säger sig ha stött. Enligt YPG:s talesperson är detta stöd dock högst begränsat: det handlar helt enkelt om ett gemensamt deltagande i koalitionen mot IS, och det finns egentligen inga band att klippa.

Sverige ska dessutom samarbeta med den turkiska säkerhetstjänsten, något som troligen kommer att innebära ett hot mot kurdiska flyktingar som Turkiet vill ha information om. Sverige ska dessutom överväga Turkiets begäran om utlämning av specifika personer och ändra reglerna kring vapenexport så att den anpassas till NATO-medlemskapet.

Amineh Kakabahve hotar nu med att försöka väcka misstroende mot Ann Linde, eftersom S inte är pålitliga, och man kan inte veta var de står menar hon.

Jodå, Amineh, det kan man visst. De står stadigt på den svenska imperialismens sida och ingår de allianser som passar de ekonomiska intressena bäst.

En tanke på “Sverige och Turkiet överens om svenskt NATO-medlemskap

  1. Sosseregeringen har på uppdrag av sina svenska oligarker nedmonterat LAS (lagen om arbetsskydd), avskaffat strejkrätten, höjt pensionsåldern, m.m. Ungefär desamma mått och steg som Hitlertyskland använde mot arbetarklassen.
    Därefter har Sveriges sossar deltagit i NATOs alla förehavanden och krig och nu ytterligare inlemmat landet i det NATO som övertog de tyska fascisternas roll och förehavanden. I förlängningen för att åstadkomma”erweitertes Lebensraum” (utvidgat livsutrymme) åt sina oligarker, bl.a. med hjälp av statskuppen i Ukraina och tillsättandet av en marionettregering (med en pajas på toppen).

    Som en konsekvens av gårdagens uppgörelse med Turkiet måste också Sveriges grundlag skrivas om, eftersom den politiska asylrätten inte längre kan efterlevas annat än på pappret. (Det gjorde den i och för sig inte heller före andra världskriget då tyska politiska meningsmotståndare till fascismen och judar förvägrades asyl här men beviljades sådan så snart utresetillstånd hade införts i Tyskland).

    Bör man skratta eller gråta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.