Turkiet kräver 21 personer från Sverige utlämnade

INRIKES Idag på förmiddagen kom besked om att Turkiet kräver 33 personer utlämnade, 21 från Sverige och 12 från Finland. Av de svenska namnen har 11 kopplingar till PKK och 12 till Gülenrörelsen enligt den turkiska  nyhetsbyrån Anadolu Ajansi.

Detta följer alltså direkt på Sveriges och Finlands överenskommelse med Turkiet i Madrid igår, och Turkiet åberopar sig också direkt på de tio överenskomna punkterna enligt vad som landets justitieminister säger till TV-kanalen NTV  Där lovar Sverige att ta hänsyn till information, bevis och underrättelser som Turkiet ger för att ”underlätta utlämning”.

En större skam än utlämning av flyktingar man en gång givit asyl är svårt att föreställa sig för en socialdemokratisk regering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.