Högerextremist dömd för vapenbrott i Skaraborg

INRIKES I november förra året häktades en 25-årig man med kopplingar till Nordiska Motståndsrörelsen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och vapenbrott. Den 22 juli dömdes han av Skaraborgs tingsrätt till tre och ett halvt års fängelse, rapporterar SVT.

Mannen, som enligt polisen har tydliga kopplingar till Nordiska Motståndsrörelsen, har tillverkat både vapen och vapendelar med hjälp av en 3D-skrivare. Dessutom hittade polisen material som hade kunnat användas för att bygga bomber, varför han också anklagades för allmänfarlig ödeläggelse.

När domen kom hade dock bombdelen släppts och mannen dömdes bland annat för brott mot vapenlagen. Anledningen till att man inte dömde honom för allmänfarlig ödeläggelse är för att han inte hade för avsikt att använda sin kunskap och sitt material mot människor.

Mannen är tidigare dömd för misshandel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.