Sverige har sålt sin själ!

KRÖNIKA ”Sverige är ett fantastiskt land” sa de till mig när jag valde mellan Tyskland och Sverige på 70-talet, när jag planerade att åka till ett demokratiskt och fritt land för att studera. Juntans tid i Grekland hade satt sina spår.

Jag hamnade i Sverige till sist och av nån oförklarlig anledning tyckte jag om landet. Ett fritt samhälle med höga mänskliga och demokratiska värderingar, en populär premiärminister, vänliga, solidariska och hjälpsamma människor. Det var på den tiden som Sverige tog emot politiska flyktingar från Chile som förföljdes av Pinochet och iranier som förföljdes av Khomeini.

Jag var med i en demonstration mot diktatorn Franco som mördade 4 baskiska motståndsmän och jag ropade på knackig svenska ”Frige de politiska fångarna”. Premiärministern kallade fascisten Franco för ”jävla mördare”. Jag kände på mig att jag kommit till rätt land! Det var tider det!

Men sen vaknade jag från en djup sömn. Ett annat land dikterar för Sveriges politiska ledning vilka som är terrorister, och det ska ske genom samverkan mellan Turkiets ökända underrättelsetjänst och SÄPO. Sverige är berett att samarbeta och utlämna kämpar som står emot barbari för att få ingå i mördargänget NATO, baserat på den välkända parollen att ”ryssen kommer”.

Sveriges stolthet som ett neutralt och oberoende land är borta.

Hela Sveriges historia som världens demokratiska nav är borta.

Sverige kan aldrig mer framstå som en modell som ligger ett steg längre fram än de andra.

Alla gamla anklagelser mot tex. Ungerns och Polens odemokratiska lagar och metoder kan inte upprepas längre. De är ju våra allierade! De är våra vänner! Vi är med i samma allians!

Den skada som sossarna har orsakat folkrörelserna kan inte återupprättas med tomma ord och hyckleri. Sverige är utsålt, har sålt sin själ till djävulen (eller hade han den kanske i sin påse hela tiden?) och kan aldrig mer framstå som en tredje politisk väg, som ett tredje alternativ, ett mildare kapitalistiskt system mitt mellan rå kapitalism och en socialism där folket har makten.

Masken är borta! Ridån har gått upp och ”kejsaren är naken”, precis som i sagan. Nu ges ordet till arbetarklassen och vi kräver: Inga fler illusioner! Kavla upp ärmarna!

Kämpa mot kapitalismen för socialismen!

Lägg din röst på SKP, Sveriges Kommunistiska Parti, i höst.

Det är vad vi behöver efter den sista bedrövliga utvecklingen!

Panos Alepliotis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.