Euskefeurat och Sverigedemokraterna

VAL 2022 KULTUR Proggbandet Euskefeurat från Piteå protesterar mot att Sverigedemokraterna använder deras låt ”Länge har vi väntat”  i sin valpropaganda och tar bort den från Instagram. Låten handlar om hur storbolagen gör vinst på Norrlands tillgångar medan inget kommer befolkningen till godo.

SD-aren Mattias Karlsson har använt låten i sin Norrlandskampanj och hade den kvar trots uttryckliga protester från bandet som inte vill se sin musik använd i dessa sammanhang. Nu säger han att han kommer att ta bort den om bandet blockerar sin musik på Instagram.

Ronny Eriksson i Euskefeurat undrar ironiskt om Ulthima Thule inte duger längre åt SD som försöker bli rumsrena. Möjligtvis har han rätt: i vilket fall måste ju Karlsson vara en total kulturell analfabet som plockar en tydlig vänsterlåt till sin kampanj … de är inte så smarta på den bruna kanten verkar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.