Tobaksjätte arrangerar bjudresa för centerpartister

INRIKES Centerpartiets ungdomsförbunds (CUF) förbundsordförande Réka Tolnai har åkt på bjudresa arrangerad världens största tobaksföretag, Philip Morris. En av hennes hjärtefrågor, som hon delar med tobaksjätten, är en liberalare tobakslagstiftning.

Philip Morris har under sommaren riktat in sin lobbyverksamhet på borgerliga ungdomsförbund och har erbjudit dem resor till sin forskningsanstalt i Schweiz. De flesta tackade nej men Tolnai och Fria moderata studentföreningen tackade ja.

Väl där träffade Tolnai företagets experter, som menar att stränga tobakslagar har en negativ påverka på folkhälsan eftersom man inte rekommenderar alternativa tobaksprodukter. Som av en händelse säljer Philip Morris runt 80 procent av världens rökfria tobaksprodukter.

Världshälsoorganisationen har gått ut med rekommendationen till alla politiker att hålla sig borta från tobaksföretagen eftersom tobaksindustrin förhindrar evidensbaserad forskning och lurar allmänheten genom att hålla fram andra tobaksalternativ än cigaretter och framställa dem som hälsosamma.

Inget av detta verkar ha bekommit Tolnai, som inte verkar ha några större problem att göra sig till språkrör för tobaksindustrin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.