Förare mår dåligt av SD-tåg i tunnelbanan

VAL 2022 – FACKLIGT Riktpunkt fick ett brev från Jannis Konstantis, ordförande i Seko Tunnelbanan, Klubb 111. Han berättade att SD:s valpropaganda når obehagliga höjder i Stockholms tunnelbana, och många förare mår dåligt av situationen.

Det är nämligen första gången som hela tåg, både på insidan och utsidan bär partipolitisk reklam, och närmare bestämt är det Sverigedemokraterna som står för spektaklet. Vid tidigare val handlade det bara om några affischer inne i tåget.

Jannis påpekar att det medför säkerhetsproblem för personalen, eftersom tåg kan attackeras. Personalen känner sig tvingade till den här situationen med partipolitisk reklam på hela tåget, vilket kan leda till sjukskrivningar när förarna inte mår bra av att köra tåg under sådana premisser. Dessutom kan det uppstå konflikter och fysiska konfrontationer mellan anhängare och motståndare till SD inne i tunnelbanan. Innan man beslöt om valpropagandan borde en riskbedömning avseende förarna ha gjorts, men så är inte fallet.

Fackklubben kräver att trafikförvaltningen, SL och MTR måste ta sitt ansvar och stoppa detta, innan vi ser större konsekvenser av propagandatilltaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.