Sverigedemokrat i Hörby betalade svart

VAL 2022 – INRIKES Sverigedemokraterna – precis som alla andra riksdagspartiet  –  går till val på en reglerad arbetskraftsinvandring, där bara människor med utbildning inom bristyrken ska få jobba i Sverige.

Partiet ger sitt stöd till Moderaternas lönekrav  på 31 700 kr i månaden. Löner under detta anser M betalas för lågkvalificerade arbeten. Och sådana ska invandrare som bor i Sverige ta. Genom att pressa ut dem i lågbetalda slitjobb kommer man tillrätta med arbetslösheten bland de utlandsfödda, är tanken.

Det är ju inte en human eller arbetarvänlig politik till att börja med, men tydligen är den för generös för att Sverigedemokraterna själva ska klara av att följa den.

SD-politikern Cecilia Bladh in Zito, kommunstyrelsens ordförande i Hörby, betalade dåliga löner svart för att låta polska arbetare renovera sin fastighet. Det råder ju visserligen brist på byggnadsarbetare, men de här killarna fick betydligt mindre än 31 700 kr och inga sociala förmåner heller – och de fick dessutom krångla för att få ut sin lön. Bladh in Zito som fick jobbet så billigt förnekar förstås allt, men hennes mejl avslöjar henne.

Moderaterna i Hörby avbröt samarbetet med SD efter avslöjandet. Utsugning ska skötas snyggare än såhär, helt klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.