Imorgon är det val…. Riktpunkt ställer fyra snabba frågor till SKP:s ordförande Andreas Sörensen

VAL 2022 I den sista skälvande minuten innan valdagen börjar ställer Riktpunkt några snabba frågor till SKP:s ordförande Andreas Sörensen, som är trött men glad och nöjd med valkampanjen.

RP: Hej Andreas! Hur tycker du att SKP:s valkampanj har gått?

Andreas: Vi har helt klart dragit lärdomar av tidigare val. Vi har varit bättre samordnade på varje enskild ort och drivit en effektiv valkampanj, och det betyder att vi har nått ut på ett helt annat sätt än förra gången. Det har gått väldigt bra, alla har jobbat energiskt och effektivt och vi har synts som aldrig förr.

RP: Vad vill du säga till dem som står och vacklar i vallokalens dörr i sista minuten och undrar om de inte borde rösta på Vänsterpartiet för att rädda oss från Sverigedemokraterna?

Andreas: Man ska rösta efter sitt hjärta och sin övertygelse, inte göra våld på sina principer för att hindra nån annan. Att välja det man tycker är det minst onda leder ändå till en katastrof till sist. Enda skillnaden är att vi då inte har ett stort och starkt kommunistiskt parti på vår sida.

RP: Ditt roligaste minne från valkampanjen ? 

Andreas: Ja, det är nog valförrättaren i en lokal för förtidsröstning dit jag kom för att lägga ut valsedlar. Han tittade på partinamnet och undrade vad vi hade på programmet då. ”Revolution och socialism”, svarade jag. ”Och du som såg så snäll ut”, sa han bestört. Jag fann mig som tur var och sa att det är just eftersom vi är snälla som vi vill ha ett annat och rättvist samhälle. Det kommer jag nog inte att glömma i brådrasket… Men det har såklart funnits mängder av händelser som varit roliga på ett annat sätt: när folk kommit fram och verkligen velat veta mera om SKP och sen tyckt att det de hörde var bra och inspirerande.

RP: Vad längtar du efter att göra politiskt nu när valkampanjen är över?

Andreas: Jag vill vara med och utvärdera valrörelsen och göra mitt för att strukturera partiet så att vi kan ta flera kliv framåt. Det bli roligt att fortsätta med vind i seglen och bygga ett starkare och bättre parti med mer erfarna, drivna och engagerade medlemmar – och också med flera nya medlemmar som kommit till under valrörelsen.

RP: Tack för att du tog dig tid! Nästa gång får vi ta en intervju om valresultatet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.