Stoltenberg i möte med Erdogan om Sveriges NATO-medlemskap

UTRIKES Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg  har idag träffat Turkiets president Erdogan i Istanbul. Syftet med mötet var att trycka på att Turkiet ska godkänna Sveriges och Finlands NATO-medlemskap, och Stoltenberg menar att länderna hållit sina avtal om terrorbekämpning.

Turkiet anser dock att de personer som pekats ut som terrorister måste utlämnas innan det kan bli tal om medlemskap. Utrikesministern tyckte vid sitt två timmar långa möte med Stoltenberg att den nya svenska regeringen verkade något mera beslutsam än den förra, men krävde konkreta åtgärder och betonade att hävandet av vapenembargot mot Turkiet inte var tillräckligt

Verkligheten överträffar dikten: vem hade trott att en norsk socialdemokrat skulle agera som chef för en imperialistisk krigsallians och dra upp konfliktlinjerna för ett kommande storkrig, där han uttryckligen vill ha med Sverige och Finland för att  stärka NATO:s position mot Ryssland?

Det var trevligt att vara Erdogans gäst, tyckte Stoltenberg sedan på Twitter. Ja, han slipper ju se turkiska fängelser från insidan.

En tanke på “Stoltenberg i möte med Erdogan om Sveriges NATO-medlemskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.