Storstrejk i Aten!

UTRIKES En enorm strejkflod har översvämmat Atens centrum rapporterar webbplatsen 902.gr vars artikel vi här publicerar i översättning:

Arbetsplatserna står tomma och arbetarna strejkar och demonstrerar. Tillsammans med dem står egenföretagare och småföretagare, studenter, elever, kvinnor, pensionärer, familjer med små barn … Bakom fackföreningarnas, föreningarnas och massorganisationernas fanor utropar de: Nu får det vara nog. Ingen väntan. Uppror. Folket ska inte betala igen.

Massivt, dynamiskt och under ordnade former kräver de kraftiga höjningar av löner och pensioner, kollektivavtal som garanterar ett stabilt arbete med rättigheter, billig el och basvaror för folket.

De förvandlar sin upprördhet och ilska över vad de upplever till en kraft som stärker deras krav och förhoppningar, till en kamp mot den folkfientliga politiken och mot de ”frälsare” som återigen före valet lovar lösningar på problemen.  

Dagens strejk och den stora demonstrationen i centrala Aten är ett avgörande steg för upptrappningen av kampen, som kommer att fortsätta med nya tuffa konfrontationer med arbetsgivarna och deras politiska personal. 

902.gr, övers. Panos Alepliotis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.