Transportarbetare strejkade för högre lön i Italien

UTRIKES. Den 21 oktober 2022 utlyste italienska transportarbetare en 24 timmars strejk. Piloter, flygpersonal, flygplatsarbetare, järnvägsarbetare, bussförare och andra transportarbetare runt om i Italien vägrade jobba för att protestera mot låga lönenivåer.

Dagen innan, den 20 oktober, träffades de italienska fackföreningarna FIM-CISL, UILM, FISMIC, UGLM och AQCF med företrädare för stora bil-, konstruktion- och transportföretag för att förhandla. Parterna nådde emellertid ingen överenskommelse eftersom arbetsgivarna vägrade att höja arbetarnas lön, trots den rekordhöga inflationsnivån i landet (9% i september 2022).

Perry Young

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.