Vattenfalls VD, Anna Borg, har 1,3 miljoner kronor i lön – i månaden!

INRIKES Fryser du i vinter? Ja, det gör jag också. Det gör nog de flesta av oss. Vi sänker temperaturen för att vi inte har råd med de mycket höga elpriserna. Vi eldar i kaminer, sätter tjocka gardiner för fönstren, barnen får dela rum medan man stänger ett eller flera rum.

Pensionärerna oroar sig för att inte kunna betala de extrema elräkningarna som de får. Min inomhustemperatur visade idag på morgonen nio plusgrader. Och då har jag i alla fall stängt det rum som jag just nu inte behöver.

Regeringen har varslat om att stänga ner elnätet, och presenterar detta som att vi alla istället gemensamt ska spara på el för att förhindra att detta händer. Elpriserna höjs gång på gång. Fasta avtal är snart ett minne blott. Även elnätsavgifterna kommer att höjas nästa år med 10 till 30 procent.

Men alla fryser inte. Det finns de som har det varmt och upplyst och som kan fira jul utan att behöva oroa sig över elräkningarna. Det statliga elföretagets VD, Anna Borg, fick förra året 20 procent i lönehöjning. Allt som allt har hon nu en häpnadsväckande lön på 16 217 000 kronor, eller 1,3 miljoner kronor, i månaden! Och inte nog med det, Anna Borg får även 4 763 000 kronor årligen till sin framtida pension, plus övriga löneförmåner på 102 000 kronor.  Till skillnad från oss andra har hon nog inte några problem med att betala sin elräkning…

Vattenfall redovisade förra året en vinst på 48 miljarder kronor. I år har vinsten gått ner till 25 miljarder kronor. 

Det är alltså vi som betalar deras vinster, lönepåslag, pensioner – allt medan vi tvingas att vända på vartenda öre och dra in på utgifter för att kunna betala för att få lite värme i våra hem i vinter. Och sedan har de mage att anklaga oss för att driva inflationen i topp när vi kräver löneökningar på några procent, och att pensionen ska höjas!

Vattenfall är statligt men med största sannolikhet är de privata elbolagen ännu värre på att ge sina direktörer och andra toppar inom elbolagen extrema löneökningar, höjda pensioner och andra förmåner.

Det är vi som betalar för detta medan vi får ta på oss flera tröjor lager på lager för att kunna klara av kylan.

 

Kerstin Stigsson

5 tankar på “Vattenfalls VD, Anna Borg, har 1,3 miljoner kronor i lön – i månaden!

  1. Det finns ingen kompetens, som berättigar till sådana löner. Speciellt inte inom statlig elbolag.

  2. Jag blev så fruktansvärt ledsen å förbannad när jag fick detta skickat till mej😭😭😭…
    Det är ett hån när jag sitter i mörker varje kväll, sätter klockan på 02-03 för att laga mat, städa å tvätta för att jag ska få ner elräkningen…
    Hur kan hon sova gott om natten?
    Fy fan…

  3. Detta är sjukt! De som bär ansvaret för att denna giriga individ har så hög lön, borde sitta bakom lås och bom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.