Modi-regeringens terror i Kashmir

UTRIKES Indiens regering river dussintals byggnader i Kashmir. Avsikten är att ta tillbaka statlig mark som man påstår har använts olagligt. Men lokala invånare har en annan åsikt. Utan förvarning demoleras verkstäder och hem – och folket anser att det handlar om att fördriva muslimer från sin mark i delstaten Kashmir, den enda som har muslimsk majoritet.

Sedan Narendra Modis hindu-nationalistiska regering kom till makten 2014 har ”bulldozer-politiken” också använts mot muslimska minoriteter i andra indiska delstater.

I samband med att Modi-regeringen 2019 tog bort det indiska Kashmirs autonomi och delade upp området i två delar, mångdubblades den militära närvaron i området, där en halv miljon soldater  övervakar 7 miljoner invånare. Lokalpolitiker fängslades och internet stängdes av i 18 månader i samband med maktövertagandet. Idag rapporteras om censur och arrestering av den som eventuellt vågar protestera, samtidigt som hinduisk bosättning uppmuntras för att förändra demografin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.