Våfflor istället för undervisning?

INRIKES SVT har granskat de snabbast växande skolkoncernerna – och funnit att skolpengen använts bland annat för att köpa skärgårdstomter och en våffelstuga i Åre.

 Det gäller exempelvis skolkoncernen Watma som också innehåller dotterbolaget Nordic Leisure – det senare köpte en våffelstuga i Åre, och granskningen visar att det skett med hjälp av koncernbidrag från skolverksamheten. Chefen Anders Hultin menar naturligtvis att vinsten i ett företag fritt får disponeras av ägaren… 

Sen har vi Per Egon Johanssons bolag Almvik som driver Raoul Wallenbergsskolorna. Han har låtit skolkoncernen köpa tomter av honom själv för 3 miljoner kronor på Blidö i Stockholms skärgård. Det krävde en viss trixig administration för att få det hela att se bra ut, men i slutändan tjänade han i alla fall 3 miljoner på sin undervisningsverksamhet.

I förorten kämpar sedan länge kommunala skolor med otillräckliga resurser, och barn och unga dras in i kriminalitet. Och problemet sprider sig: nu senast larmade Uppsalas rektorer om att pengarna inte räcker för en bra undervisning.

Kanske tänker Hultin bjuda på våfflor som ett plåster på såren? Sådan är kapitalismen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.