Minst 36 döda i grekisk tågolycka

UTRIKES Dussintals har dött i Grekland efter att två tåg frontalkrockade utanför staden Larissa. På tåget färdades omkring 350 personer. Redan i februari varnade järnvägsarbetarnas fackförening för att olyckor kommer ske om inte järnvägarna rustas upp.

De två tågen åkte på samma godsspår i flera kilometer och slutade i en frontalkrock. Än så länge är 36 människor döda och ett 60-tal vårdas på sjukhus, varav några är i kritiskt tillstånd. Dödssiffran väntas öka i takt med att området söks igenom.

För en månad sedan varnade de grekiska järnvägsarbetarnas fackförening om att olyckor kommer att fortsätta ske om inte skyddande åtgärder genomförs. Deras varning besannades tyvärr och nu genomförs protester vid och utanför järnvägsstationerna i Thessaloniki och Aten och fackföreningsrörelsen lägger skulden på det socialdemokratiska Syriza och högerpartiet Ny Demokrati, eftersom de privatiserade järnvägen.

På plats vid olyckan finns redan representanter för Greklands Kommunistiska Parti (KKE) och partiets ordförande är också på väg dit. De har krävt en fullständig utredning av vad som hänt och att ingenting ska döljas i den.

5 tankar på “Minst 36 döda i grekisk tågolycka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.