Stöd från de grekiska arbetarna till de strejkande lokförarna i Stockholm

FACKLIGT Den militanta grekiska fackföreningsfronten PAME, som leds av landets kommunister, har uttalat sitt stöd för de strejkande lokförarna i Stockholm. Riktpunkt översätter hela uttalandet nedan.

Grekiska PAME uttrycker sin solidaritet med arbetarna i Stockholms pendeltåg, som i flera dagar strejkar för att skydda arbetarnas och resenärernas rättigheter och säkerhet på tågen.

Under måndagen den 17 april gick arbetarna vid Stockholms pendeltåg ut i strejk mot företagets och det lokala styrets planer att skära ned i personalstyrkan vid pendeltågen och att ersätta utbildade och erfarna arbetare.

De svenska myndigheterna har svarat med att skrämma, hota och bötfälla arbetarnas kamp för ett arbete med rättigheter och säkerhet för både arbetarna och folket. Samtidigt stöds angreppet på arbetarna av de köpta ledarna för de svenska fackföreningarna, som försvarar ”arbetsfred” när arbetarnas rättigheter krossas.

Kollegor vid Stockholms pendeltåg, i Grekland är vi mycket väl medvetna om konsekvenserna av privatiseringar och införandet av flexibla arbetsvillkor. Vi har nyligen förlorat dussintals människoliv på våra järnvägar på grund av den politik som ser säkerhet som en kostnad. Det är därför som er kamp också är vår kamp, eftersom våra liv inte kan vägas i profiternas och kostnadernas vågskål.

Mot företagens, EUs och regeringarnas angrepp har arbetarna kraften i kollektivet, de organiserade aktionerna, solidariteten och stödet från arbetarklassen.

PAME stödjer den rättvisa kampen och Stockholms pendeltågsarbetares strejk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.