15-årig pojke mördad av israelisk polis på Västbanken

UTRIKES Israelisk polis har mördat en 15-årig pojke på Västbanken efter en israelisk räd i flyktinglägret Aqabat Jaber. Israel har inte förklarat syftet med räden men den följer en spänd vecka där israelisk polis bland annat stormat Al-Aqsa-moskén vid ett flertal tillfällen.

Det palestinska hälsodepartementet har bekräftat att den 15-åriga pojken Mohammed Fayez Balhan avled efter att ha blivit skjuten i både huvudet och bröstet. Räden ägde rum i flyktinglägret Aqabat Jaber, som ligger nära en av världens äldsta städer, Jeriko.

Mordet följer en vecka av enorm spänning, som bland annat sett israelisk polis storma Al-Aqsa-moskén vid ett flertal tillfällen för att säkra platsen för högerextrema israeler. Dessutom har flyganfall genomförts mot både Gazaremsan och Libanon efter att raketer skjutits därifrån. En bilbomb har också exploderat i Tel Aviv, i vilken en italiensk turist dog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.