Nedskärningar hotar lärarjobb

FACKLIGT Det nybildade Sveriges Lärare varnar för att kommande nedskärningar kommer att drabba skolan i form av bland annat uppsägningar av lärare. Den kommande lågkonjunkturen i kombination med prioriteringar från kommun och stat leder till att välfärden monteras ned i allt snabbare takt.

Tidningen Vi Lärare, som är organ för Sveriges Lärare, rapporterar om att man bara i Stockholm redan har ett 40-tal ärenden där skolor bland annat vill omplacera lärare på grund av övertalighet. Det betyder i sammanhanget inte att det finns för lite jobb att göra, utan att pengarna inte räcker till för lärarnas löner. I Stockholm hävdar den socialdemokratiska kommunledningen att pengarna helt enkelt är slut och skjuter över problemet på regeringen.

Samma scenario ser de framför sig i resten av landet och en kommande lågkonjunktur hotar lärartjänster längs hela linjen. Detta trots att skolan redan nu dras med en allt lägre behörighetsgrad för lärarkåren och att rektorer redan slagit larm om att pengarna inte räcker för att de ska kunna utföra sitt uppdrag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.