Alla varslar om strejk. Men vilka strejkar?

KRÖNIKA Man blir konfunderad. Facket beslutar kampåtgärder i detalj! Man läser deras information i pressen. Där står ”om 15 dagar på en måndag ska tusen strejka, på tisdag fem tusen till, på onsdag tio tusen till”. Sista är det i sista  minuten, nånting händer och alla kommer överens. Ingen strejk nämligen.

Det är ett spel för galleriet. Fackens ledning och arbetsköparna är överens i förväg. Inget ska bestöra arbetsfreden. Samma motto i hundra år. Trots den nya besvärliga ekonomiska situationen för fackets medlemmar, trots prisökningar, trots den höga inflationen,  trots de enorma vinster som landets monopol tjänar. Fackens ledning lever i en annan värld där kamp och strejk är förbjudna ord.

Dessutom har några förbund av de 14 som LO består av redan kommit överens om lönesänkningar med arbetsköparna. Militanta fack, de få som finns i det här landet är en droppe i oceanen! Är vi förlorade på förhand? Vem ska kämpa för våra behov; för allt som var en självklarhet bara för några år sen?

För närvarande ingen. Fackets ledning är en del av kapitalismens uppbyggnad. De som bygger landet, de som skapar rikedom kan inte ta det de producerar. Därför krävs ett starkt kommunistiskt parti. Ett parti som ska skapar militanta fack som agerar för arbetarnas behov och inte arbetsköparnas  Det hänger på alla oss att jobba bra och effektivt för att skapa en militant fackföreningsrörelse. Ingen annan kan rädda oss.

 

Panos Alepliotis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.