Skogsbränder och översvämningar i östra Kanada

UTRIKES På grund av varmt och torrt väder har något över 100 skogsbränder startat och fått fart i den kanadensiska provinsen Alberta. Över 25 000 människor är evakuerade och undantagstillstånd har utfärdats i provinsen.

Alberta, som ligger i östra Kanada, har upplevt en väldigt torr och varm vår, vilket skapat förutsättningar för skogsbränderna. Minsta gnista riskerar att leda till något större. Över 25 000 personer har evakuerats i delstaten och sedan i fredags har över 45 nya bränder startat. Än så länge har långt över 100 000 hektar har brunnit upp. 

Lite längre österut kämpar man istället mot översvämningar. På flera ställen runtom i British Columbia har snabbt smältande snö och is skapat stora översvämningar. Fastän skogsbränder och översvämningar kan framstå som motsatta problem, så har de i själva orsak – allt snabbare klimatförändringar som i detta konkreta fall har gjort den kanadensiska våren extra torr och varm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.