Stoltenberg vill öka NATO:s satsningar

UTRIKES Nu slår NATOs krigshetsare på den strora trumman. Idag sammanträder NATO:s militärkommitté i Bryssel, och i samband med detta uttalade sig NATO-chefen Jens Stoltenberg.

Hans budskap var att NATO går mot en farligare framtid och behöver fördubbla sina satsningar på säkerhet för medborgarna. Han påpekade att alliansen nu spenderat 350 miljarder dollar extra på ”försvar” i samband med Ukraina-kriget, enligt The Guardians dagsuppdatering. Vad en fördubbling av NATO:s satsningar då innebär handlar alltså om astronomiska summor som läggs på krig och förödelse.

Imperialisterna förbereder sig inför ett utbrett krig och Stoltenberg sade själv, förmodligen oavsiktligt, sanningen: den globala konkurrensen hårdnar. NATO:s upprustning handlar dock inte om ett krig mellan imperialister, nej, de hot som NATO ska bekämpa avser enligt Stoltenberg helt andra saker. Märkligt nog ingår klimatförändringarna –  som ju NATO:s vapenproduktion och militärövningar ohämmat driver på, cyberattacker som militär upprustning väl knappast hjälper till att förhindra, och naturligtvis ”hotet mot våra värderingar”. 

Imperialisternas värderingar får emellertid aldrig bli folkets värderingar – de dimridåer som läggs ut av Stoltenberg försöker legitimera ett kommande storkrig med floskler om säkerhet och trygghet. Vi måste fortsatt arbeta för ett Nej till NATO!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.