Grekland protesterar efter båtkatastrofen

UTRIKES Massiva protester mot EU:;s flykting politik ägde rum i hela Grekland igår, med anledning av att en flyktingbåt förliste utanför Pylos, och hundratals människor är saknade, förmodligen omkomna.

”De har gjort Medelhavet till ett hav av döda för kapitalisternas vinster”, ropade demonstranterna på Syntagma-torget i Aten, där fackföreningar och andra organisationer samlats. Människor i alla åldrar stod bakom fanorna och förkunnade att de aldrig skulle kompromissa med flyktingpolitikens brutalitet. Generalsekreteraren för KKE:s centralkommitté, Dimitris Koutsoumbas, var på plats, liksom en delegation från fackföreningen på Amazon i USA.

På kvällen skickades mängder av lyktor upp mot himlen av demonstranterna för att hedra minnet av all dem som dött på Medelhavet. Även i Thessaloniki  hölls ett massmöte, där studenterna bar poetens Livaditis rader på sina banderoller: ”Om du vill kallas människa ska du inte för ett ögonblick sluta kämpa för fred och rättvisa”.

Protesterna fortsätter i hela landet idag och under helgen.

En tanke på “Grekland protesterar efter båtkatastrofen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.