Manifestation i solidaritet med de omkomna flyktingarna i Grekland

INRIKES Under måndagen samlades grekiska migranter i Stockholm för att visa sin solidaritet med de hundratals människor som befaras ha omkommit utanför Grekland när deras skepp sjönk. Manifestationen anordnades av Grekiska föreningen i Stockholm.

I slutet av förra veckan sjönk en egyptisk båt full med flyktingar. Ett hundratal har överlevt och hundratals saknas fortfarande, förmodligen döda men ännu inte funna. Båten var på väg från Libyen till Italien och trots att grekiska myndigheter kände till den överlastade båten agerade de inte förrän det var för sent.

Kommunisterna i Grekland var snabbt ute på gator och torg och manifesterade sin solidaritet med de avlidna och fördömde den politik som gör Medelhavet till en våt grav. 

Idag samlades även grekiska invandrare i Stockholm för att protestera mot anti-flyktingpolitiken och visa sin solidaritet med de döda. Ordföranden för Grekiska föreningen betonade att de grekiska migranterna alltid står i solidaritet med flyktingarna och försvarar deras rätt till asyl. Han fortsatte också med att fördöma den politik som skapar flyktingkrisen:

…för profiten för de få skapar grunderna för flyktingar, fattigdom, krig, repression, förtvivlan och fattigdom för de många och samtidigt intensifierar man detta med Frontex, stänger in tusentals i moderna koncentrationsläger, ökar deportationerna och skapar oacceptabla listor med så kallade säkra länder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.