Temperaturer över 40 grader – värmeböljor i både Mexiko och Indien

UTRIKES Såväl Mexiko som Indien lider just nu under värmeböljor med över 40 gradig värme. I Indien har nästan 100 personer dött och i Mexiko ett tiotal. I Indien är det snart dags för monsunperioden medan värmen spås fortsätta i Mexiko.

I början av juni drabbades Kina av liknande temperaturer och på flera platser i södra landet var elnätet ansträngt till bristningsgränsen. Inga dödsfall rapporterades då, men i både Mexiko och Indien har människor dött av värmen.

De indiska delstaterna Uttar Pradesh och Bihar har de senaste dagarna upplevt temperaturer över 40 grader, vilket lett till nästan 100 människors död. Vissa av dödsfallen är inte nödvändigtvis direkt kopplade till värmen, utan läkare spekulerar i att dåligt dricksvatten och otillräcklig sjukvård ligger bakom.

I Mexiko har än så länge ett tiotal personer dött av temperaturerna men här ser man samtidigt inget slut på värmeböljan den närmaste tiden. Enligt väderleksrapporter kommer flera delstater att få genomlida temperaturer på 45 grader. Ända till den 22 juni väntas alla landets delstater ha temperaturer över 35 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.