Miljömöte för kapitalister

MILJÖ Hur övertydlig kan den kapitalistiska miljö-agendan bli egentligen? Det ska hållas ett nationellt klimatmöte den 16 juni, men regeringen har inte bjudit inte vare sig klimatforskare eller miljöorganisationer. De som har bjudits in är – representanter för näringslivet!

Naghmeh Nasiritousi, forskare i klimatpolitik, menar att fredagens möte blir ett spel för gallerierna, och att regeringen fortsätter sin inslagna väg. Det kan hon ha rätt i, men nu anser hon förstås att det handlar om att regeringen inte satsar som de borde på grön omställning, uppfyllandet av trevliga klimatmål och andra sådana byråkratiska omskrivningar som för det mesta inte alls handlar om att hantera klimatkrisen. Hon kritiserar därför också att inga representanter för städer och regioner ska få delta i samtalen, det är ju de som ska implementera omställningen.

Talande nog handlar den debattartikel som regeringsrepresentanterna Kristersson, Busch och Pourmokhtari skrivit i DN också om att ge näringslivet rätt förutsättningar för investering i den nya gröna tekniken. Just det – det är pengarna det handlar om, det  bara sägs mera rakt ut av den sittande regeringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.