Preliminära prognoser i det grekiska valet

UTRIKES Just nu räknas rösterna i  den andra omgången av det grekiska parlamentsvalet, och med 55 % av rösterna räknade ligger KKE på 7, 34 %. Prognosen från inrikesministeriet är dock att KKE får  7,6 procent – en ökning från det förra valet där man fick runt 7,2 %.

Det  definitiva resultatet kommer senare ikväll, men man kan redan se att de grekiska kommunisterna bibehållit och stärkt sina positioner. Eftersom det vinnande partiet Ny Demokrati kommer att erhålla mandat från de andra partierna kommer KKE dock förmodligen inte att kunna behålla alla sina mandat.

Riktpunkt återkommer med analys och rapportering!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.