Mjölk dras in för skolbarn i höst

INRIKES I höst väntar besparingar i kommunerna. TV4 Nyheterna  har frågat runt bland kommunalråd, och  70 av 127 politiker svarar att det blir neddragningar. Ja, i Köpings kommun drar man till och med in mjölken på skolor och förskolor för att spara 300 000 kronor per år. Men det är inte förstås bara mjölken som försvinner: vikarier, lokalunderhåll och nya investeringar får också stryka på foten.

Det låter snudd på bisarrt: 300 000 kronor saknas till mjölk i en kommun – det räcker inte ens till tre tankningar av ett flygplan. Om man struntade i senare tiders Nato-övningar skulle Sveriges kommuner inte ha några problem med vare sig mjölk eller vikarier…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.