Ingen strejk i hamnarna 6-11 juli

FACKLIGT  I ett pressmeddelande säger Transportföretagen att Sveriges Hamnar återkallar sina stridsåtgärder i form av en så kallad spegellockout, efter att Hamnarbetarförbundet återkallat sina strejkvarsel. Det innebär att strejkhotet i hamnarna 6–11 juli är avblåst.

Medlarna har lagt ett slutbud som parterna ska svara på senast den 10 juli. Innan dess ämnar Hamnarbetarförbundet hålla en medlemsomröstning som redan påbörjats. På hemsidan för Svenska Hamnarbetarförbundet avdelning 4 Göteborg finns de båda alternativen beskrivna:

• Tacka ja till medlarnas bud. Budet innehåller ett ensidigt åtagande om att skapa en struktur och avsätta medel till en social fond med syfte att bekosta rehabilitering för behovsanställda. I övrigt är kollektivavtalet likalydande med Transports avtal.

• Avvisa medlarnas bud och Förbundsstyrelsen ges återigen uppdrag om att varsla om stridsåtgärder i syfte att få till en skarpare skrivning om fonden för behovsanställda samt rätt till facklig introduktion för nyanställda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.