Reseföretagen stoppar äntligen resor till Rhodos

UTRIKES I morse planerade fortfarande Ving att skicka turister till bland annat Rhodos som just nu härjas av skogbränder – 1 300 resenärer skulle landsättas för en helvetessemester var det tänkt. I skrivande stund har dock turistkapitalismen fått kalla fötter: risken för att människor omkommer eller skadas är för stor och kritiken skulle bli förödande.

Nu meddelar äntligen både Tui, Ving och Apollo att resorna till de drabbade områdena på Rhodos ställs in , och människor får avboka sina resor med återbetalning av pengarna eller omboka till annan destination. Tui flyger också ner tomma plan för att hämta hem människor på semester. Det betyder att det möjligen kan finnas plats för evakuerade från andra reseföretag att få någonstans att sova. 300 svenskar hör till dem som fått lämna sina hotell när bränderna har kommit allt närmare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.