Minnesdagen för Hiroshima – vad handlade det om i år egentligen?

KRÖNIKA  Vid ceremonin den 6 augusti för offren av de amerikanska atombombningarna i Hiroshima och Nagasaki vara alla japanska höjdare närvarande. De fokuserade i sina tal vid ceremonin för offren INTE på USA och dess fruktansvärda ansvar utan på… Ryssland.

Nu väntar vi bara på att de kommer att avslöja att bomberna i Japan var av sovjetisk tillverkning och att det var bolsjevikernas beslut att de släpptes. Att närmare 200 000 oskyldiga människor dödades av sovjetiska atombomber.

Vidare ska vi ju inte tro att Europa befriades av de sovjetiska styrkorna. Det var amerikaner som gjorde det! Amerikanerna, som räknar fyrahundratusen (400 000) döda i Andra världskriget. Och naturligtvis är det så, att de tjugosju miljonerna sovjetiska döda (27 000 000) och lika många kineser (bli nu inte förvånade, det är så många som man räknar med) var offer för Stalin och … Mao.

Ska vi tro på allt det här? Nej! Inte om vi ska stå vakt om vår ideologi och kämpa för ett annat samhälle där sanningen ska fram för arbetarklassens och det arbetande folkets väl.

Panos Alepliotis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.